torsdag den 26. februar 2015

Tomme flasker blev til "Lysestager"

Nu er det ved at være lang tid siden, jeg sidst har skrevet på bloggen, men jeg er i gang med to lidt større hækleprojekter, som ikke lige bliver færdig fra den ene dag til den anden.

Men i dag på min fridag havde jeg da lige lidt tid til at prøve en ny ting af.
Jeg har lavet "lysestager" af nogle gamle flasker, som ventede på at komme til genbrug. Men nu blev de genbrugt i hjemmet istedet.

Det fede er at det er super nemt og kun tager 10 min. Dette er den helt simple version, men man kan selvfølgelig altid gøre mere ved flaskerne bagefter, for at gøre dem mere pyntende.

Det skal du bruge:


       En flaske. Helst rengjort for mærkater 
Garn
Acetone (Neglelackfjerne)
Lighter eller andet ild.
En vask eller balje med godt koldt vand





Gør en balje eller vask klar med meget koldt vand. Dybt nok til at du kan dyppe flasken i det.
Rul garn om flasken ca. 15-20 gange rundt.
Tag det af flasken og dyp det i acetonen. Jeg hældte lidt acetone op i en lille skål og dyppede den lille garnrulle i det.
Vikkel det om flasken igen, der hvor du gerne vil lave bruddet og ret det ordentlig til.
Sæt ild til garnet og hold bunden af flasken opad og drej den rundt imens der er ild.
Når ilden er ved at gå ud, eller er gået ud, dypper du flasken i vandet og så skulle det gerne sige 
*PUF*
Og bunden skulle sprænge af.

Det er svært at lave et helt lige brud.

Jo tyndere glasset er jo mere revner det og det er svært at lave et helt lige brud.
En lidt tykkere flaske brækker mere lige og uden at krakelere for meget.

lørdag den 7. februar 2015

Hjemmelavet Lækker Marmelade




Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle lave, men da jeg åbnede fryseren sprang der nærmest bær lige ud i hovedet på mig, og det var en nem beslutning at dagen skulle bruges på at lave marmelade :) 
Jeg havde så meget liggende som bare skulle bruges, så det blev til 4 forskellige slags marmelade og resultatet er bare blevet vildt godt. Jeg er typen som gerne vil have MARMELADE og ikke syltetøj. Det skal kunne blive på brødet og ikke løbe nogle steder. Det kan godt være tricky at komme den rigtige mængde melatin i, specielt når man kun laver af få 100 gram bær ad gangen og ikke et helt kg. Desuden kommer det også meget an på hvilken type bær eller frugt du bruger.
Men her er hvad det blev til og jeg er virkelig tilfreds med konsistensen af dem alle.  

Det skal du bruge:
Gamle glas fra fx marmelade eller pesto 
Atamon
Kogende vand
Gryder 
Bær/Frugt
Sukker
Melatin

Gør glasene rene:

 Det er vigtigt at gøre glasene rene og skolde dem med kogende vand. 
Stil glasene i vasken og fyld glasene halvt med kogende vand. Når vandet er kølet bare en lille smule af hælder jeg en meget lille smule atamon i hvert glas. 
Jeg hælder op i atamonlåget og drypper så lidt i hvert glas.
Skru låg på glasset hold om det med en tyk vaskeklud og ryst det. Der kan komme tryk i glasset så det kan sprøjte lidt med vand, så pas på da vandet er meget varmt. Stil glas og låg på hovedet på et viskestykke til du skal bruge det.

Marmeladen:
Kom bær i gryder.
Enten frost eller frisk
Her er :

1. Hindbær
2. Alliance
3. Jordbær
4. Brombær



 Kom Sukker og en lille skvis vand i hver gryde.

Lav kun en marmelade ad gangen, for at være sikker på at det ikke brænder på.






Mine Mængdeforhold:

1.Hindbær
500 g Hinbær i en gryde
400 g Sukker sammen med
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det.
2 spsk sukker blandes med 
1/2 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 1 stort glas, 1 mellem glas og 1 lille glas

2. Alliance

200 g Hinbær 
200 g Ribs
200 g Solbær i en gryde
400 g Sukker sammen med
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det.
2 spsk sukker blandes med 
1/2 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 2 store glas og 1 mellem glas.

3. Jordbær
400 g Jordbær i en gryde. Skær evt. bærene i mindre stykker hvis man ikke er til store klumper i marmeladen, ligesom mig.
200 g Rørsukker sammen med (Eller bare sukker)
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det. Jeg masser dem også lidt, da jeg virkelig ikke bryder mig om de store klumper.
2 spsk sukker blandes med 
lidt mindre end 1/2 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 1 store glas og 1 mellem glas.

4. Brombær (min egen favorit :p )
250 g Brombær i en gryde
200 g Rørsukker sammen med (eller bare sukker)
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det.
2 spsk sukker blandes med 
1/4 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en 1/2 strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 1 mellem glas og 1 lille glas




torsdag den 5. februar 2015

Stofble med Prinsesse Sofia

Min niece er helt vildt med prinsesse Sofia og ønskede sig en stofble med et motiv af hende på.
Så jeg måtte i gang med stoftuscherne.
Det var en af de svære og det er altid svært at fange de rigtige farver. Stoftuscher har ikke ligefrem de mest forskellige nuancer.
Men fx kan en meget slidt brun tusch bruges til hudfarve. Det er virkelig smart. 
For andre stofbleer med motiv ser HER








Jeg har blandet to motiver, og farvelagt







søndag den 1. februar 2015

Macbook-sleeve i Regnbue-harlekin

Min seneste hæklekreation er et projekt, som jeg længe har ville lave og jeg er blevet helt vildt glad for resultatet. 
Jeg synes det er blevet hammer flot og man bliver altid så glad af at se på de mange farver.


Mit sleeve eller etui eller hvad man nu vil kalde det til min Macbook Pro 13"


Det er hæklet godt stramt, så der er plads til at det kan udvide sig lidt og jeg stadig er sikker på at det sidder til på computeren.


Jeg har kreeret en opskriften til den, så hvis der er nogle der bliver interesserede i at give sig i kast med det, skal i være så hjertens velkomne.


Opskriften kan købes på www.ravelry.com

Eller 30 kr. via MobilePay 42 36 63 60
Skriv din mail og hvilken opskrift det drejer sig om i kommentarfeltet i mobilepay, og jeg vil sende opskriften indenfor 24 timer, da jeg kun sender ud 1 gang om dagen.

Hvis jeg af en eller anden grund ikke har mulighed for at sende opskriften inden de 24 timer, vil jeg returnere pengene.




Wrap med hjemmelavede kyllingenuggets

Det gode ved hjemmelavede nuggets er at man kan bruge dem på flere forskellige måder :)

De er vildt gode hvis man har brug for en dag med junk, men på den lidt sundere måde.

I går havde vi lyst til nuggets, men på den ikke helt så junk agtige måde.
Det endte med wraps med nuggets istedet for oksekød, som vi ellers plejer. Og det blev vildt godt :)

Selvfølgelig havde vi det helt basale som tomat, agurk, rød peber og gul peber (mange farver i maden gør din hjerne glad :)), Desuden har vi næsten altid avocado i wraps.

For at gøre den lidt anderledes kom vi mango i, hvilket var rigtig godt til kyllingen.
Andreas lavede en cremefraise dressing (Creme fraise, lidt salatmayonnaise, salt og peber, og purløg hvis man har det)

Den ene ting som jeg bare ikke kan undværre til mine nuggets er min sur sød chilisovs.. Mmm..

Opskriften på nuggets kan du finde her på bloggen

http://kreaposen.blogspot.dk/2014/05/csar-salat-med-hjemmelavede.html