søndag den 18. januar 2015

Glade Lyskæder


Det er jo ikke fordi jeg nogensinde kan blive træt af at hækle ;)

Men på min fridag fik jeg lyst til at lave noget andet og har i lang tid haft lyst til at lave nogle flotte lyskæder. Men det er åbenbart (næsten) total umuligt at skaffe vandballoner om vinteren. Jeg har virkelig ledt mange steder, men til sidst fandt jeg en pakke i Fætter BR efter at have spurgt ekspedienten.
Så jeg har simpelthen glædet mig så meget til at komme i gang med de her lyskæder at jeg slet ikke kunne vente mere.

Det første forsøg blev også rigtig godt og jeg er meget tilfreds med resultatet

 Jeg har lavet en balje med en hjemmelavet lim. Den samme som jeg bruger til mine hæklede bogstaver

1 dl koldt vand i baljen

1 spsk Kartoffelmel opløses i vandet (jeg brugte måske 1,5-2 spsk)
1 liter kogende vand hældes i baljen og her er det vigtigt at bruge et piskeris imens og rører hurtigt så melet ikke klumper sig.

Nu er det jo kogende varmt, så det skal lige stå lidt og køle så meget at du kan have dine hænder i det. 


imens har jeg pustet vandballoner op. men kun så meget at de er kuglerunde. Og fundet de garnfarver jeg ville bruge. 

Garnet skal dyppes i limen og efterfølgende vikles rundt om vandballonen, helst så tilfældigt som muligt og over det hele.(Der behøves kun et meget lille hul til at få ballonen ud igen)

Det er nok lidt en personlig sag hvordan man synes det er lettest af få garnet igennem limen. Først havde jeg rullet et mindre bundt op af den valgte garn og lagt hele bundtet i limen så det kunne suge det til sig. Men da jeg så skulle rulle det om ballonen, blev garnet ved med at slå knuder osv.

Til sidst fandt jeg ud af at det nemmeste for mig var at;
Lade mit garnnøgle ligge på gulvet trække et par meter garn og lægge i limen, vikle det om ballonen, trække mere garn op, igennem limen og på ballonen. Sådan blev jeg så ved til jeg synes der var nok garn på ballonen og klippede så garnet.

Læg ballonen til tørre natten over. Rul den eventuelt først i et håndklæde så den værste væde lige bliver taget. 

De kan sagten bare ligge og tørrer uden at miste formen. De behøver ikke at hænge. Jeg endte med at lægge dem på radiatoren natten over, da jeg ikke kunne vente mere.

Jeg vil sige at det var lidt af et grissende arbejde, så hav et forklæde på. Men det er så nemt at gøre rent bagefter, så det gør ikke noget hvis det kommer på bordet.

Når garnet er rigtig tørt, skulle det gerne være blevet stift. 
Tag så en nål, hold fast i ballonknuden og prik hul i ballonen. Træk i ballonknuden og hele ballonen skulle gerne følge med op af garnbolden. Så skal boldene bare sættes fast på en lyskæde.

Jeg har bare sat bolden på lyskæden, taget et kort stykke garn i samme farve som bolden og syet den ned i bolden, op af bolden og bundet en knude om kæden.

Og så er der dejlige farverige lys at kigge på. Dette er absolut ikke den sidste kæde jeg laver af den slags. Jeg synes de er fantastisk skønne at se på og når man så selv har lavet dem er de da bare endnu skønnere. :)


I mørke

4 kommentarer:

 1. Wau hvor er de flotte - hvilken slags garn har du brugt! Kan man bruge alm bomuldsgarn fra eks SG?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :)
   Ja, det er helt almindeligt bomuldsgarn jeg har brugt. Og jeg er ret sikker på at noget at det også er fra SG :)

   Slet
 2. Wow, den er godt nok blevet flot! Sådan en ville afgjort pynte på mit soveværelse - det skal jeg prøve på et tidspunkt :) Tak for inspirationen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er fantastiske :)
   Det var så lidt

   Slet