fredag den 23. maj 2014

Cæsar Salat med hjemmelavede Kyllingenuggets

Hjemmelavede kyllingenuggets er det lækreste nogensinde. Det er nemt at lave, men tager lidt tid. 
Det er godt med en frisk salat til den oliestegte kylling, men kan spises til hvad som helst.

Kyllingenuggets
Det skal du bruge:

1 pk. Kyllingebryst eller inderfileter
4-6 Æg
Hvedemel
Rasp
Paprika eller Karry
3 dl. Madolie
Salt
En dyb pande











Skær kyllingen ud i den ønskede størrelse.


Kom Mel i en dyb tallerken, Slå æg ud i en anden dyb tallerken eller skål. Kom rasp i den tredje dybe tallerken og bland det grundigt med et krydderi. Bestem selv hvor meget, men lad raspen skifte lidt farve. Lige til denne ret vælger jeg Paprika, men i andre tilfælde er det også lækkert med karry.


Hvert stykke kylling vendes i mel, derefter dyppes i æg, og til sidst vendes i raspblandningen. (Hvis du skal lave dem på den jyske måde, dypper du kyllingestykket en gang mere i æg og vendes en gang mere i rasp. - De bliver ekstra sprøde og lækre af dette.) 
Det er nemmest hvis du bruger en hånd til at vende i de tørre ingredienser og den anden hånd til at dyppe i æg, ellers samler der sig bare en stor klump snask på dine fingre.




Pak nuggets ind i et stykke bagepapir, eller i en bøtte med bagepapir/mellemlægspapir imellem lagene af nuggets. De skal fryses i 30-60 min. for at æg og raspen "sætter sig".


Kom 3 dl olie i en dyb pande og varm det op ved middel varme. Når det er varmt kommer du nuggets ned i olie og steger dem til de er gyldne. De behøver ikke mere end nogle få minutter på hver side, men måske skal de have lidt længere, for at blive pæne gyldne. Det er godt at have en form for madpincet til at vende nuggets med. Jeg bruger spisepinde fra Tiger, som sidder sammen med en fjederklemme.


Læg nuggets på noget køkkenrulle, som lige kan suge overskydende olie. Drys salt over og server.

Salat
Salaten består af:

En bund af Romaine salatblade
Avocado i skiver fordelt over salaten
Rød snackpeber i MEGET tynde strimler fordelt henover
cherrytomater i tynde skiver fordelt henover
Cæsardressing fra føtex stængt henover
2-3 skiver stegt bacon lagt ovenpå

Til sidst er der lagt nuggets på (og selvfølgelig en skål fyldt med nuggets ved siden af)
Sur-sød-chilisovs passer godt til at dyppe nuggets i.

Velbekomme :) 


søndag den 11. maj 2014

Kartoffelmelsblanding til afstivelse af hæklede ting

Jeg bruger denne blanding til at stive mine hæklede bogstaver af. Så bliver de lidt stive, og holder formen og lader værre med at sno sig. Så kan man trække dem på snor eller bare hænge dem på døren med plattegummi. Det er smart :)

1 Spsk     kartoffelmel blandes op i
1 dl          koldt vand i en balje. Vær hurtig med et piskeris og opløs melet.
1 liter       Kogende vand hældes i og det piskes lidt mere. 

Det er nu en lidt klistret hvidlig spand vand.
Kom det hæklede eller strikkede i og dup på det med piskeriset, så det rigtig får suget klistret til sig.

Tag det op af badet, pak det ind i et håndklæde i nogle minutter. Pres lidt på det, så den værste mængde vand suges ud. (Det kan smitte af på håndklædet!)

Læg et viskestykke over en flamingoplade (jeg bruger en bakke, hvori jeg lægger køkkensvampe i spænd. Det skal bare være et materiale, der kan stikkes nåle i).

Læg det hæklede på viskestykket og sæt nåle i, så det får den rigtige form.
Lad tørrer til næste dag, til det er tørt.

onsdag den 7. maj 2014

Hæklede Bogstaver

Som man kan se har jeg disse bogstaver fra en anden blog (www.crochetenaccion.blogspot.com), 
men jeg ville gerne samle dem, så jeg altid kan finde dem hurtigt. 

Når man har et bogstav færdig, så lad vær med at bryd garnet.
Hækl en omg. rundt om hele bogstavet, så der kommer en pæn lige kant hel vejen rundt. Bogstavet skal vende rigtig, så du hækler på oversiden, den side man kommer til at se. 
Hækl samtidig enderne, fra start og slut af hver del af bogstavet, ind.
Brug 2-3 masker i samme maske for at komme rundt om et hjørne.

Mine bogstaver har tendens til at krølle sammen, men jeg kender en metode til at stive bogstaverne af. 
Opskriften på det er et andet indlæg lige her

Der er ikke Æ, Ø og Å, men det kan være at jeg laver det en gang.





F - laves ligesom E, bare uden den nederste vandrette rækker





K - For et lille k, følg nedenstående opskrift
For et stort K, læg 2-3 ekstra masker til længden af det skrå opadpegende stykke. 



 





mandag den 5. maj 2014

Vandmelonskive


Med lyserød/laks
omg. 1: 8 fm i magisk cirkel
omg. 2: *2 fm i næste*
omg. 3: *1 fm i næste fm, 2 fm i næste fm*
omg. 4: *1 fm i næste 2 fm, 2 fm i næste fm*
omg. 5: *1 fm i næste 3 fm, 2 fm i næste fm*
omg. 6: *1 fm i næste 4 fm, 2 fm i næste fm*
omg. 7: *1 fm i næste 5 fm, 2 fm i næste fm* 
omg. 8: *1 fm i næste 6 fm, 2 fm i næste fm* 
skift farve til hvid
omg. 9: *1 fm i næste 6 fm, 2 fm i næste fm* slut af med en kædemaske
skift til mørkegrøn
omg. 10: hækel 1 fm i hver fm,  men kun i den yderste af de to tråde af fm.
Sy med sort melonens kerner på. se billede.

Nu skal skrællen laves og her skal der hækles frem og tilbage i stedet for rundt. Fold melonen på midten så maskerne støder op til den tilsvarende maske på den anden side.
Note: Alle km der laves i fm af omg. 8 skal kun være i den yderste af de to tråde af fm'en.

Billedet:
En med lm
2 rk med 2 fm
2 rk med 3 fm
2 rk med 4fm
4 rk m 6 fm
4 rk med 8 fm
6 rk m 10 fm
4 rk m 8 fm
4 rk. m 6 fm
1 rk m 4 fm
1 rk m 3 fm
2 rk m 2 fm
1 rk m 1 fm

Men prøv i stedet dette:
En med lm
2 rk med 2
2 rk med 3
2 rk med 4
4 rk m 6
4 rk med 8
4 rk m 10
4 rk m 8
4 rk. m 6
2 rk m 4
2 rk m 3
2 rk m 2 
1 rk m 1