Hjemmelavede kyllingenuggets er det lækreste nogensinde. Det er nemt at lave, men tager lidt tid.
Det er godt med en frisk salat til den oliestegte kylling, men kan spises til hvad som helst.
Det skal du bruge:
1 pk. Kyllingebryst eller inderfileter
4-6 Æg
Hvedemel
Rasp
Paprika eller Karry
3 dl. Madolie
Salt
En dyb pande
Kom Mel i en dyb tallerken, Slå æg ud i en anden dyb tallerken eller skål. Kom rasp i den tredje dybe tallerken og bland det grundigt med et krydderi. Bestem selv hvor meget, men lad raspen skifte lidt farve. Lige til denne ret vælger jeg Paprika, men i andre tilfælde er det også lækkert med karry.
Hvert stykke kylling vendes i mel, derefter dyppes i æg, og til sidst vendes i raspblandningen. (Hvis du skal lave dem på den jyske måde, dypper du kyllingestykket en gang mere i æg og vendes en gang mere i rasp. - De bliver ekstra sprøde og lækre af dette.)
Det er nemmest hvis du bruger en hånd til at vende i de tørre ingredienser og den anden hånd til at dyppe i æg, ellers samler der sig bare en stor klump snask på dine fingre.
Pak nuggets ind i et stykke bagepapir, eller i en bøtte med bagepapir/mellemlægspapir imellem lagene af nuggets. De skal fryses i 30-60 min. for at æg og raspen "sætter sig".
Kom 3 dl olie i en dyb pande og varm det op ved middel varme. Når det er varmt kommer du nuggets ned i olie og steger dem til de er gyldne. De behøver ikke mere end nogle få minutter på hver side, men måske skal de have lidt længere, for at blive pæne gyldne. Det er godt at have en form for madpincet til at vende nuggets med. Jeg bruger spisepinde fra Tiger, som sidder sammen med en fjederklemme.
Pak nuggets ind i et stykke bagepapir, eller i en bøtte med bagepapir/mellemlægspapir imellem lagene af nuggets. De skal fryses i 30-60 min. for at æg og raspen "sætter sig".
Kom 3 dl olie i en dyb pande og varm det op ved middel varme. Når det er varmt kommer du nuggets ned i olie og steger dem til de er gyldne. De behøver ikke mere end nogle få minutter på hver side, men måske skal de have lidt længere, for at blive pæne gyldne. Det er godt at have en form for madpincet til at vende nuggets med. Jeg bruger spisepinde fra Tiger, som sidder sammen med en fjederklemme.
Salat
Salaten består af:
En bund af Romaine salatblade
Avocado i skiver fordelt over salaten
Rød snackpeber i MEGET tynde strimler fordelt henover
cherrytomater i tynde skiver fordelt henover
Cæsardressing fra føtex stængt henover
2-3 skiver stegt bacon lagt ovenpå
Til sidst er der lagt nuggets på (og selvfølgelig en skål fyldt med nuggets ved siden af)
Sur-sød-chilisovs passer godt til at dyppe nuggets i.
Velbekomme :)