mandag den 28. december 2015

Chocolate Chip Cookies


De bedste Chocolate Chip Cookies

De er super lækre og utroligt nemme at lave. Jeg er helt vild med dem. Opskiften er fundet her:

Jeg har lavet en lille smule om på nogle få ting og skriver derfor min egen version også
  • 120 g sukker
  • 140 g farin
  • 140 g smør, stuetemperere
  • 1 æg (L) eller 2 small
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 170 g Mørk chokolade, grofthakket

- Bland sukker, farin og tempereret smør i røremaskinen og brug k-krogen.
- Tilsæt æg
- Mel, bagepulver, natron, vanillesukker, salt blandes sammen og tilsættes lidt ad gangen.
- Til sidst tilsættes chokoladen.
- Dejen skal nu køles helt ned. Så kom dejen i en skål/frysepose/pakket i film/ hvad du nu har plads til og stil den i køleskabet i mindst 1 time, og gerne til dagen efter.
- Dejen deles i små klumper af 30 gram, som hver rulles til kugler og lægges på bagepladen med god mellemrum imellem sig. Der kan være 9 cookies på 1 bageplade herhjemme.


Bages ved 175 grader varmluft.
10 min = bløde,  11 min = sprød kant, blød midte, 12 min = sprøde.
Det kommer selvfølgelig meget an på din ovn, så prøv dig eventuelt frem

- Lad dem blive på bagepapiret  og afkøl dem på en rist (ca. 15 min) indtil de er kolde nok til at kunne flyttes til en rist uden bagepapir, hvor de skal køle helt af.








lørdag den 19. december 2015

Sprøde Vanillekranse


Julen står for døren og jeg har brugt meget af min tid i køkkenet på det sidste.

Disse Vanillekranse er helt sikkert min favorit og den store hemmelighed hedder Chili. Man kan ikke smage at der er chili i kagerne, men det giver dem en ekstra lækker sprødhed, som jeg slet ikke kan undvære nu.

Opskriften er her fra: vanillekranse.dk
Jeg har givet dem lidt ekstra chili og vanille også.

  • 300 gram smør - stuetemperatur
  • 300 gram sukker
  • 1 vanillestang - flækket og udkornet
  • ½ tsk. friskhakket chili eller chilipulver – alt efter smag
  • 2 knivsspidse hjortetaksalt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 400 gram mel
  • 1 æg
  • 60 gram finthakkede mandler

Bland vanillekornene med en smule af sukkeret, så vanillen ikke klumper sammen. Bland det sammen med chilipulver, hjortetaksalt og vanillesukker. Bland det sammen med resten af sukkeret og smøren til en ensartet masse.
Tilsæt mel, æg og mandler og ælt det igen til det er ensartet. 
Jeg fandt ud af at den smarteste måde for mig at lave kransene er med en sprøjtepose. 
Jeg kommer dejen i posen, trykker en lige stang på ca. 8-10 cm ud på bagepapiret. Derefter kan jeg samle enderne på stangen og ligge kransene pænt på bagepladen. 
Kagerne flyder meget ud i ovnen og man skal nok bruge en mindre stjerneformet tylle til sprøjteposen end man lige tror. 
Bag vanillekransene i ovnen ved 180-190 grader i ca. 10 min. til de begynder at tage farve. Mine fik nok 11 min.


Dyne betræk

Jeg har syet betræk til babydynen. Jeg synes generelt at alt til baby er meget dyrt og for dyrt. Så jeg er gået i total oprør og laver rigtig mange ting selv. Som fx dynebetræk. Jeg har købt dejlige retro dynebetræk på genbrug og syet det om til babystørrelse.

Jeg ved at det vil forarge nogle at bruge gammelt stof til en baby, men jeg kan nu ikke se noget problem i det. Jeg er super glad for resultatet og synes de er rigtig fede, farverige og dejlig retro!

Jeg har sat trykknapper i, og de skal selvfølgelig også være i masser af farver.
De er super nemme at sætte i, bare med en almindelig tang. Jeg har købt trykknapperne ved Colorsnaps.com, hvor der (sidst jeg handlede der) er fri fragt. Men da det er fra udlandet skal man bare huske ikke at købe for mere end 80 kr. ad gangen, ellers kommer der toldafgift på.